Bij u thuis of op de werkvloer

De massages worden gegeven op een mobiele massagebank of -stoel. U hoeft zelf niet voor handdoeken te zorgen alleen voor een ruimte waarin gemasseerd kan worden (dit kan bijvoorbeeld gewoon de huiskamer zijn).

Algemeen

Spierpijn, rugpijn, vastzittende spieren in nek en schouders, vermoeidheid, RSI-achtige klachten, hoofdpijn/migraine of (chronische) blessures. Deze klachten komen vaak voort uit lichamelijke en/of geestelijke inspanning, een verkeerde lichaamshouding, stress of te intensief sporten.

De massage stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam, zet het lichaam aan tot het afvoeren van afvalstoffen, verbetert de stofwisseling en zorgt voor een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Uw klachten worden behandeld en tegelijkertijd heeft een massage ook een preventieve werking: het helpt u te ontspannen en verbetert uw mentale en lichamelijke weerstand.

Wanneer mag u niet gemasseerd worden?

In het belang van uw gezondheid worden er geen massages gegeven bij: koorts, griep, infectieziektes, slechte algemene gezondheid, vaataandoeningen, besmettelijke huidziekten, extreme vermoeidheid en pijn (uitgezonderd spierpijn) en bij gebruik van alcohol, drugs of antibiotica. In de eerste 3 maanden van de zwangerschap dient u eerst te overleggen met uw verloskundige. Bij spataderen, fracturen, ontstekingen en open wonden wordt er plaatselijk geen massage gegeven.

Als u niet zeker weet of u gemasseerd mag worden, vraag het dan eerst aan uw (huis)arts. Als de arts schriftelijk goedkeuring geeft, is massage geen probleem. Indien u gezondheidsproblemen voor mij verzwijgt en toch een behandeling ondergaat, dan kan ik hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Ook niet als gezondheidsproblemen bij uzelf nog niet bekend zijn.